Translate

понеділок, 29 січня 2024 р.

Бій за майбутнє

 

Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих біля залізничної станції Крути у битві, що стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а дата – 29 січня 1918 року– днем національної трагедії та віри у майбутнє.

Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі... Вони: – студенти, курсанти, школярі, коли постала потреба, віддали молоде життя в ім'я волі свого народу. В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка, але це є символ нескореного духу української нації – її волі жити у своїй країні!

Вони хотіли жити та кохати, але взяли до рук зброю і стали на захист Батьківщини, щоб жити в вільній країні і, затримавши ворога на чотири дні, дали змогу укласти  мир між урядом Української Народної Республіки і державами Четверного союзу.

Сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними сьогодні порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні, називаючи Героїв Крут першими кіборгами.

Бій під Крутами – символ відданості українській державницькій ідеї, героїзму молодого покоління в боротьбі за незалежністьУкраїни. На підступах до української столиці московит закликав: “Наше бойове завдання – взяти Київ... Жаліти київських мешканців нема чого, вони терпіли гайдамаків – нехай знають нас і одержать відплату. Жодного жалю до них! Кров’ю заплатять вони нам. Якщо треба, то каменя на камені не залишимо”. І сьогодні нові покоління нащадів Героїв Крут мужньо захищають свою землю, свою Україну від кремлівсько-ординських окупантів і просимо у Всевишнього: "Боже великий, єдиний нам Україну храни!"

Слава ЗСУ! Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар